fbpx
7dnevno

Kako napraviti zdravo varivo od teletine? Ovaj recept otkriva male tajne velikih majstora kuhinje

Autor: 7dnevno

Jednostavan, a zasitan ručak.

Sastojci:

1,25 kg teletine
1 kg krumpira
1/2 kg zelenog povrća (kelj, špinat, kupus)
1,5 žlica maslaca
2 žlice brašna
peršin
sol
papar

Priprema:

1,25 kg teletine operite i izrežite na trakice. Ako je zelenje mlado, izrežite ga na rezance i pristavite kuhati skupa s mesom i narezanim krumpirom u kipuću slanu vodu. Ako je zelenje staro, ostavite ga u većim komadima da ga poslije možete izvaditi.

Od 1,5 žlice masti ili maslaca i 2 žlice brašna napravite zapršku, dodajte sitno kosani zeleni peršin, razrijedite hladnom vodom te dodajte kuhanom mesu.

Varivo pustite da se kuha još 30 minuta. Izvadite starije zelenje.

U varivo, umjesto krumpira, možete ukuhati i male žličnjake ili okruglice od mrvica.




Autor:7dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.