Recept star više od 100 godina: Pripremite savršenu pincu za Uskrs
KAKAVA UŽIVANCIJA! Zasladite se čokoladnim tartom po recepturi najpoznatijeg svjetskog kuhara
Ovako se radi poznati čokoladni tart po recepturi slavnog Jamiea Olivera.
Sastojci za tart:
200g glatkog brašna
115 g maslaca
100 g šećera u prahu
2 žumanjka
2 žlice hladnog mlijeka
sol
PRAVI LJETNI RUČAK: Pečeni mladi krumpir s preljevom od vrhnja, sira i pancete!
Sastojci za kremu:
300 ml vrhnja za šlag
90 g maslaca
400 g čokolade
2 žlice šećera
100 ml mlijeka
Priprema tarta:
Prosijte brašno i šećer te dodajte hladni maslac, sol i žumanjke. Rukama sve brzo umijesite i pri kraju dodajte mlijeko. Oblikujte kuglu. Zamotajte u foliju te stavite u hladnjak na otprilike sat vremena. Kada se ohladi razvaljajte ga na 5 mm debljine i stavite u kalup za pečenje.
Pecite oko 15 minuta na 180 stupnjeva.
Priprema kreme:
U lonac dodajte vrhnje i šećer te maknite s vatre čim zavrije. Odmah dodajte čokoladu i maslac te miješajte dok se ne otopi, a pri kraju dodajte hladno mlijeko. Dodajte kremu u ohlađeno tijesto i staviti sve u hladnjak preko noći.
Prije posluživanja pospite kakao prahom.
ZADNJE VIJESTI
Bogata salata s pečenom tikvicom: Savršena kombinacija svježine i hrskavosti
Pohani sir s marmeladom od brusnice: Spoj okusa koji oduševljava
Započnite tjedan uz smoothie od borovnica i bademova mlijeka: Sve što vam treba u jednoj čaši