Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

JUNEĆI SAFT ZA PRSTE POLIZATI! Ovaj će mu sastojak dati neodoljivu aromu i okus. Probajte obavezno!

Autor: Ana Korenić

Juneći je saft jelo koje može stajati u hladnjaku par dana, a lako ga je podgrijati, zato ga spremite u većoj količini kako ne biste morali kuhati svaki dan. Potrebno je samo skuhati prilog. To može biti riža, pire krumpir, njoki ili jednostavno – friški kruh. Šampinjoni su neizostavan dodatak ovom ukusnom jelu, probajte – nećete se razočarati!

Sastojci:
5 žlica ulja
2 crvena luka
2 mrkve
500 g junećih šnicli
250 ml bijelog vina
200 ml pasirane rajčice
oko 1 l vode
1/2 žličice soli
1/2 žličice sušenog bosiljka
1 žličica slatke ili ljute crvene paprike
1/4 žličice papra
250 g šampinjona

Priprema:
Luk i mrkvu nasjeckajte na sitno i dinstajte na ulju oko 10 minuta da omekšaju. Na to stavite juneće šnicle koje ste istukli batom za meso i narezeli na manje komade i pecite sa svake strane oko dvije minute, pa podlijte vinom. Neka vino ispari, tad dodajte rajčicu, vodu, začine i dobro promiješajte. Kuhajte na laganoj vatri u poklopljenom loncu sat vremena, pa dodajte šampinjone nasjeckane na ploške. Kuhajte još sat vremena.

Autor:Ana Korenić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.