7dnevno

JUNEĆI GULAŠ: Kraljevski ručak kod kojega vrijedi pravilo ‘sve iz jednog lonca’

Autor: 7dnevno

Suprotno uvriježenom mišljenju, za ovaj recept ne treba vam jako mnogo sastojaka.

Sastojci:

600 dag junećeg buta

2 glavice luka

češnjak po ukusu

papar, sol, mješavina začina, crvena paprika, lovorov list, peršin

5 dl pasirane rajčice




15 l vode

1 žlica krušnih mrvica

Priprema:




Usitnite crveni i bijeli luk te lagano pirjajte podlijevajući vodom da ne zagori, potom dodajte narezano meso, začinite i kuhajte dok ne dobijete lijepu boju, zatim za nekoliko minuta dodajte pasiranu rajčicu i ostatak vode.

Kuhajte oko sat vremena i na koncu dodajte žlicu krušnih mrvica pa ih ukuhajte desetak minuta.

Autor:7dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.