fbpx

JUHA OD LUKA: Iznenadit će vas bogatim okusom i neodoljivim mirisom!

Autor: Dnevno.hr/ T. Š.

Na prvu možda zvuči neobično, no juha od luka uistinu je vrlo ukusna, a njen bogati okus oduševljava! Potrebno vam je svega nekoliko sastojaka za ovaj mirisan topli obrok.

Sastojci:

1 kg luka
3 žlice maslinova ulja
2 žlice maslaca
sol, papar
2 režnja češnjaka
120 ml bijelog vina
2 l vode (ili temeljca)
2 lovorova lista
1 štruca francuza
280 g naribanog tvrdog kravljeg sira


Priprema:

Narežite luk na tanke kriške, kuhajte poklopljeno na ulju i maslacu oko 15 minuta. Posolite i popaprite po želji, dinstajte dok se luk ne karamelizira. Dodajte sitno sjeckani češnjak i dinstajte oko 1 minute. Dodajte vino i miješajte dok se karamelizirani dijelovi ne dignu s dna i otope.
Dodajte temeljac i lovor te kuhajte na srednje laganoj vatri oko 20 minuta. Kruh narežite na šnite debljine 2 cm, premažite maslinovim uljem s obje strane i tostirajte u pećnici do zlatnožute boje. U zdjelice za pećnicu ili pogodnu posudu izlijte juhu, prekrijte je šnitama kruha, obilato prekrijte sirom i pecite u zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva desetak minuta dok se sir
ne topi i porumeni.

Autor:Dnevno.hr/ T. Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.