fbpx
Foto: Depositphotos

Juha koju ili obožavate ili ne možete smisliti! Ako je radite po ovom receptu, nema tko ju neće zavoljeti!

Autor: 7dnevno

Riblja juha je lagano, a kompaktno jelo za koje se vrijedi potruditi.

Sastojci:
1,30 l ribljeg temeljca
400 g bijele ribe
200 g luka
200 g mrkve
100 g korijena celera
80 g peršina
80 g kuhane riže
80 ml vina
50 g češnjaka
sol
papar u zrnu
lovorov list
maslinovo ulje
kriška limuna

Priprema:
Ribu očistite i stavite u lonac. Dodajte prepečeni luk, mrkvu, celer, peteljke peršina, papar u zrnu, sol, lovorov list, krišku limuna te podlijte ribljim temeljcem. Sve skupa stavite da se lagano kuha 15 minuta. Zatim izvadite ribu. U juhu dodajte maslinovo ulje i kuhajte još 10 minuta.
U tanjur stavite ribu, mrkvu narezanu na sitne kockice, kuhanu rižu i procijeđenu juhu. Na kraju pospite nasjeckanim peršinom.

Autor:7dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.