
KREMASTI PUDING-KOLAČ: Nezaboravna čarolija okusa koju će obožavati svi ukućani!
Riblja juha je lagano, a kompaktno jelo za koje se vrijedi potruditi.
Sastojci:
1,30 l ribljeg temeljca
400 g bijele ribe
200 g luka
200 g mrkve
100 g korijena celera
80 g peršina
80 g kuhane riže
80 ml vina
50 g češnjaka
sol
papar u zrnu
lovorov list
maslinovo ulje
kriška limuna
Priprema:
Ribu očistite i stavite u lonac. Dodajte prepečeni luk, mrkvu, celer, peteljke peršina, papar u zrnu, sol, lovorov list, krišku limuna te podlijte ribljim temeljcem. Sve skupa stavite da se lagano kuha 15 minuta. Zatim izvadite ribu. U juhu dodajte maslinovo ulje i kuhajte još 10 minuta.
U tanjur stavite ribu, mrkvu narezanu na sitne kockice, kuhanu rižu i procijeđenu juhu. Na kraju pospite nasjeckanim peršinom.
KREMASTI PUDING-KOLAČ: Nezaboravna čarolija okusa koju će obožavati svi ukućani!
Punjene krumpir-palačinke: Komotno mogu zamijeniti i glavno jelo za ručak!
BAKLAVA OD VIŠANJA: Oduševit će vas ova varijanta poznatog orijentalnog deserta
NAMAZ OD LUKA: Čim pročitate recept, na pamet će vam pasti sto ideja za njegovu namjenu!