Shutterstock

Još niste jeli špagete s ovim umakom: Ovo je tajna koja će vas ‘oboriti s nogu’!

Autor: Z.G./Dnevno.hr

Recept “spaghetti alla puttanesca” jedno je od temeljnih jela tradicionalne talijanske kuhinje. Evo kako se ispravno spravlja.

Sastojci:

  • 3 žlice maslinova ulja
  • 8 sitno isjeckanih češanja češnjaka
  • 4 sitno nasjeckanih fileta od inćuna
  • 1/2 žličice crvenog papra u zrnu
  • 1 veća nasjeckana rajčica
  • 3/4 šalice vode
  • 1/2 žlice soli
  • špagete
  • 1/2 šalice grubo nasjeckanih maslina
  • 1/3 šalice grubo nasjeckanih listova peršina
  • 1/4 šalica nasjeckanog začina trnovitog kapara

Priprema:

Zagrijte ulje u loncu i dodajte češnjak, inćune, papar u zrnu i kuhajte uz stalno miješanje otprilike minutu. Dodajte rajčicu, vodu i sol te stavite da se kuha.

Smanjite vatru, dodajte špagete i kuhajte oko 12 minuta povremeno miješajući sve dok se tjestenina ne skuha, a umak ne zgusne.


Dodajte masline, kapar i pomiješajte da se svi sastojci sjedine. Po potrebi dodajte još soli.

Autor:Z.G./Dnevno.hr
loading...
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.