Shutterstock

JESTE LI SIGURNI DA ZNATE? Tajna vrhunskih kuhara: Savršen pire krumpir

Autor: dnevno.hr

Ovo je tajna francuskih kuhara!

Sastojci:

1 kg krumpira

500 g naribanog sira

2 češnja češnjaka

30 g maslaca (može i ulje)

1 žlica kiselog vrhnja

sol

papar

BOGOVSKE PAPRIKE S ČEŠNJAKOM: Ništa savršenije niste kušali!

Priprema:

Skuhajte krumpir pa ga ocijedite i ostavite nekoliko trenutaka da se malčice ohladi.

Potom dodajte sitno isjcekan češnjak pa izmiksajte krumpir u pire.

Dodajte maslac i vrhnje te mutite dok se ne istope u pireu.

Potom dodajte naribani sir i “lupajte” ga kuhačom dok se ne sjedini s pireom i ne postanu elastična smjesa. Začinite i poslužite.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.