Recept star više od 100 godina: Pripremite savršenu pincu za Uskrs
JEFTINO I BRZO! Ovaj kolač je odlična kombinacija kokosa i čokolade
Ovaj recept je idealan za vas jer se brzo pravi, jako je ukusan, a sastojci su jeftini.
Sastojci:
200 g bijelog brašna
2 žlice kakao praha
100 g šećera
2 jajeta
1 dcl ulja
2 dcl mlijeka
1 prašak za pecivo
Sastojci za nadjev:
1 l mlijeka
5 žlica šećera
7 žlica griza
200 g kokosova brašna
Priprema:
Prvo skuhajte nadjev. Prokuhajte mlijeko, dodajte šećer i griz pa kuhajte dok se ne zgusne. Sklonite s vatre i umiješajte kokosovo brašno.
Umutite jaja sa šećerom. Dodajte ulje, mlijeko, brašno i prašak za pecivo. Dobro izmiješajte pa pola smjese izlijte u pleh obložen papirom za pečenje.
Pecite na 180 stupnjeva. Potom ulijte odozgo nadjev, poravnajte i dodajte ostatak tijesta.
Sve vratite u pećnicu i pecite još nekoliko minuta.
Ohlađen kolač nasijecite po želji.
ZADNJE VIJESTI
Bogata salata s pečenom tikvicom: Savršena kombinacija svježine i hrskavosti
Pohani sir s marmeladom od brusnice: Spoj okusa koji oduševljava
Započnite tjedan uz smoothie od borovnica i bademova mlijeka: Sve što vam treba u jednoj čaši