Pinterest

Jednostavno i ukusno: Špagete s pečenim češnjakom!

Autor: Zlatko Govedić

Ovo je savršen prijedlog za brz i jednostavan, ali i nenadmašno ukusan ručak.

Sastojci:

2 glavice češnjaka

6 žlica maslinova ulja

500 g tjestenine (špageta)

1 žličica soli

1/2 žličice mljevenog crnog papra

15 g svježeg peršina

25 g sira ribanca

1/4 žličice čili papričice

SAVRŠENSTVO OKUSA: Mekan, sočan i ukusan kolač od trešanja

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva, te odsijecite vrh s obje glavice češnjaka. Svaku glavicu stavite na aluminijsku foliju i prelijte ih žlicom maslinova ulja.

Zamotajte češnjak u foliju tako da isjeckana strana stoji prema gore.

Stavite češnjak na lim za pečenje i pecite sat vremena.

Kada je češnjak pečen, izvadite ga i jednu glavicu grubo nasjeckajte nožem, a drugu ostavite cijelu.

U veliku tavu na srednje jakoj vatri dodajte preostale četiri žlice maslinova ulja, nasjeckani češnjak, čili papričice, sol i papar. Pecite dvije do tri minute.

Dodajte kuhanu tjesteninu i drugu glavicu češnjaka te dobro ocijedite. Kuhajte još pet minuta pa ugasite vatru te dodajte peršin i ribanac.

Dobro promiješajte i odmah poslužite.

Autor:Zlatko Govedić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.