BBC

JEDNOSTAVNIJE NE MOŽE! Ovako se radi najukusnija pašteta od bakalara ikada!

Autor: Dnevno

Katolici diljem svijeta danas slave Veliki petak, kada je za sve od 18 do 60 godina propisan post. Jedno od tradicionalnih jela koje se spremaju na današnji dan je bakalar, a mi vam danas donosimo recept za preukusnu paštetu od bakalara, koju ćete obožavati.

SASTOJCI

150 g kuhanog bakalara
1 tvrdo kuhano jaje
1 žlica kremastog sirnog namaza
1 žlica maslaca
3 slana inćuna
3-4 češnja češnjaka
2 žlice nasjeckanog peršina
2 žlice maslinovog ulja
sol,papar

PRIPREMA

Bakalar kuhajte dok ne omekša te očistite od kosti.

Tvrdo skuhajte jaje, skinite s njega ljusku te ga pustite da se ohladi. Očistite inćune.

U posudu za miksanje stavite bakalar, dodajte sve sastojke i izmiksajte. Paštetu nakon miksanja posolite i poparite po potrebi, a prije serviranja dobro ohladite.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.