fbpx
7dnevno

Jednostavni slavonski fiš: Laganija verzija jela koje se u proljeće po Slavoniji priprema u kotlićima na dvorištu

Autor: 7dnevno

Oduševit ćete svoje ukućane.

Sastojci:

4 crvena luka
2 Fanta – Slavonci savjetuju ljuti
oko 2,5 kg ribe
2 dl umaka od rajčice
1 dl bijelog vina
3 žlice ajvara
ljuta paprika
sol
ulje
1,5 kg narezane ribe – idealni su šaran i som


Priprema:

Za spravljanje fiša trebat će vam veliki lonac, u koji valja uliti ulje i vodu da se zagriju. Ovim tekućim sastojcima potrebno je prekriti dno lonca.

Crveni luk narežite što sitnije i stavite ga dinstati na pola sata. Veoma je važno luk dobro izdinstati da bude mekan i tomu zaista treba posvetiti vrijeme. Luk povremeno promiješajte.

Sljedeći korak je dodavanje Fanta razmućenog u 1,5 litara vode. Kada to prokuhate, dodajte narezanu ribu. U fiš se stavlja sve, od glave do repa. Sljedeći korak je dodavanje rajčice, a potom i vina te svih ostalih navedenih začina. Ne zaboravite na ajvar. Sve dobro promiješajte i ostavite da se kuha oko 45 minuta.

Bitno je tijekom kuhanja ne miješati puno kako se riba ne bi raspala jer u tom slučaju u tanjuru ćete se boriti s kostima.

Prije jela paprikaš skinite s vatre i pustite da odstoji 15-ak minuta.




Skuhajte tjesteninu jer se fiš-paprikaš obavezno poslužuje s njome.

Autor:7dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.