Sojini medaljoni u ukusnom umaku: Cjelovit obrok bez mesa neće vas razočarati
JEDNOSTAVNA SALATA OD HOBOTNICE: Sve što vam treba nekoliko je nezaobilaznih dalmatinskih sastojaka
Ako ste ikada imali bojazan od toga da bez iskustva teško možete napraviti sjajnu salatu od hobotnice, tako mekane da se topi u ustima, ovaj recept će vas razuvjeriti! Sve što vam treba nekoliko je nezaobilaznih dalmatinskih sastojaka.
Sastojci:
3 kg hobotnice
2-3 krumpira
maslinovo ulje
vinski ocat
češnjak
peršin i sol po želji
Priprema:
Odmrznite hobotnicu, operite je i kuhajte poklopljenu u maloj količini vode u koju treba dodati malo octa, lovorov list, malo papra u zrnu i pluteni čep. Nakon otprilike pola sata vilicom probajte je li hobotnica omekšala. Ako nije mekana, kuhajte je još najviše 15 minuta da je ne prekuhate. Izvadite hobotnicu, a vodu sačuvajte. U slanoj vodi skuhajte krumpir narezan na kockice. Vodu također sačuvajte. Narežite hobotnicu na komadiće i dodajte nekoliko žlica vode u kojoj se kuhala. Preljev pripremite od maslinova ulja, octa, sitno sjeckanog peršina i češnjaka te ga dodajte hobotnici uz lagano miješanje. Dodajte krumpir i nekoliko žlica vode u kojoj se kuhao. Nježno promiješajte i stavite u hladnjak na dva sata.