Foto: Depositphotos

JEDNOSTAVNA SALATA OD HOBOTNICE: Sve što vam treba nekoliko je nezaobilaznih dalmatinskih sastojaka

Autor: Dnevno.hr/ T. Š.

Ako ste ikada imali bojazan od toga da bez iskustva teško možete napraviti sjajnu salatu od hobotnice, tako mekane da se topi u ustima, ovaj recept će vas razuvjeriti! Sve što vam treba nekoliko je nezaobilaznih dalmatinskih sastojaka.

Sastojci:

3 kg hobotnice
2-3 krumpira
maslinovo ulje
vinski ocat
češnjak
peršin i sol po želji

Priprema:

Odmrznite hobotnicu, operite je i kuhajte poklopljenu u maloj količini vode u koju treba dodati malo octa, lovorov list, malo papra u zrnu i pluteni čep. Nakon otprilike pola sata vilicom probajte je li hobotnica omekšala. Ako nije mekana, kuhajte je još najviše 15 minuta da je ne prekuhate. Izvadite hobotnicu, a vodu sačuvajte. U slanoj vodi skuhajte krumpir narezan na kockice. Vodu također sačuvajte. Narežite hobotnicu na komadiće i dodajte nekoliko žlica vode u kojoj se kuhala. Preljev pripremite od maslinova ulja, octa, sitno sjeckanog peršina i češnjaka te ga dodajte hobotnici uz lagano miješanje. Dodajte krumpir i nekoliko žlica vode u kojoj se kuhao. Nježno promiješajte i stavite u hladnjak na dva sata.

Autor:Dnevno.hr/ T. Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.