Sojini medaljoni u ukusnom umaku: Cjelovit obrok bez mesa neće vas razočarati
Jednostavna keks-torta: Neka se i ovaj efektni desert nađe na vašem blagdanskom stolu
Oduševit će vas okus!
Sastojci:
750 g keksa Petit Beurre
1,5 l mlijeka
4 pudinga s ukusom vanilije
12 žlica šećera
250 g margarina
1 vrećica šlaga
Priprema:
Pomiješajte puding, šećer i 200 ml hladnog mlijeka te izmiješajte da ne bude grudica. Ostatak mlijeka stavite na vatru da provri pa zakuhajte razmućeni puding i miješajte dok se ne zgusne. Sklonite s vatre, prebacite u drugu, veću posudu i stavite vrećicu ili foliju izravno na puding. Ostavite da se ohladi.
Margarin sobne temperature umutite mikserom. Ohlađeni puding isto izmutite mikserom pa ga polako sjedinite s margarinom.
Podijelite kekse na četiri jednaka dijela. U jedan red ide 18 komada keksa. Na pladanj stavite malo nadjeva pa lopaticom razvucite svuda pomalo. Tako će se keks bolje zalijepiti za pladanj i neće se pomicati kada budete mazali nadjev.
Umočite keks u mlako mlijeko pa ih posložite na pladanj. Potom ga premažite nadjevom pa ponovno stavite keks pa opet nadjev dok ne potrošite materijal. Po želji ukrasite šlagom i drugim dekoracijama.
Ohladite i ostavite da odstoji, najbolje preko noći, pa poslužite.