
Razbijte monotoniju pripremanja piletine! Ova hrskava varijanta mogla bi vam postati nova strast!
Postoji mnogo recepata kako napraviti ukusne palačinke. Ako vam pravljenje smjese za palačine zadaje muke, ovaj tekst je za vas!
Ovo je samo jedan od mogućih naputaka za pripremu smjese za palačinke, međutim pokazao se kao dobar i uspješan. Savjet: stavite više glatkog, a manje oštrog brašna kako palačinke ne bi pucale.
Sastojci:
3 jajeta
2.5 dcl mineralne vode
25 dag brašna (po želji može i koja žlica više)
malo soli (između prstiju)
mlijeko
Priprema:
Cijela jaja pomiješate sa mineralnom, brašnom i malo soli. Dobro miješate kako se ne bi stvorile grudice, a možete koristiti i pjenjaču ili mikser.
Gotovo lijevano tijesto mora biti gusto poput vrhnja. Ostavite ga na sat-dva da miruje u hladnjaku.
Sastojci za nadjev:
5 dag badema
1/2 l mlijeka
1 vanilin šećer
malo strugane korice limuna
1 jaje
4 žumanjka
5 žlica šećera
5 ravnih žlica gustina
1 žlica maslaca
Priprema:
Bademe stavite u vrelu vodu, oljuštite ih te posušite na tavici, a nakon toga ih sameljete.
Mlijeko stavite kuhati pa dodajte vanilin šećer i koricu limuna.
U međuvremenu, u drugoj posudi izmiješajte jaje, žumanjke, šećer i gustin tako da smjesa postane glatka. Smjesu ulijte u vruće mlijeko i smanjite vatru uz neprestano miješanje.
Mlijeko i smjesu kuhate dok se ne zgusne. Maknite s vatre i u to dodajte žlicu maslaca i mljevene bademe. Kremom nadjenete još tople palačinke i ukrasite šećerom u prahu i sitno nasjeckanim bademima.
Razbijte monotoniju pripremanja piletine! Ova hrskava varijanta mogla bi vam postati nova strast!
SARMA IZ PEĆNICE! OVO JOŠ NISTE VIDJELI! Prejednostavno je: ‘Ova sarma se ne treba baš ništa paziti, sve odradi pećnica’
Omiljeni kolač svih generacija! Kremaste kocke od kojih se nećete moći odvojiti!
I VARIVO MOŽE BITI UKUSNO! Zapišite recept za jedno je od najukusnijih, a ujedno i najzdravijih variva koje ćete ikad kušati!