Pinterest

JEDNOM ISPROBAN, OVO ĆE BITI VAŠ RECEPT ‘BROJ JEDAN’! Sočne palačinke s uskusnim nadjevom od badema

Autor: Dnevno

Postoji mnogo recepata kako napraviti ukusne palačinke. Ako vam pravljenje smjese za palačine zadaje muke, ovaj tekst je za vas!

Ovo je samo jedan od mogućih naputaka za pripremu smjese za palačinke, međutim pokazao se kao dobar i uspješan. Savjet: stavite više glatkog, a manje oštrog brašna kako palačinke ne bi pucale.

Sastojci:

3 jajeta

2.5 dcl mineralne vode

25 dag brašna (po želji može i koja žlica više)

malo soli (između prstiju)

mlijeko

Priprema:

Cijela jaja pomiješate sa mineralnom, brašnom i malo soli. Dobro miješate kako se ne bi stvorile grudice, a možete koristiti i pjenjaču ili mikser.

Gotovo lijevano tijesto mora biti gusto poput vrhnja. Ostavite ga na sat-dva da miruje u hladnjaku.

Sastojci za nadjev:

5 dag badema

1/2 l mlijeka

1 vanilin šećer

malo strugane korice limuna

1 jaje

4 žumanjka

5 žlica šećera

5 ravnih žlica gustina

1 žlica maslaca

Priprema:

Bademe stavite u vrelu vodu, oljuštite ih te posušite na tavici, a nakon toga ih sameljete.

Mlijeko stavite kuhati pa dodajte vanilin šećer i koricu limuna.

U međuvremenu, u drugoj posudi izmiješajte  jaje, žumanjke, šećer i gustin tako da smjesa postane glatka. Smjesu ulijte u vruće mlijeko i smanjite vatru uz neprestano miješanje.

Mlijeko i smjesu kuhate dok se ne zgusne. Maknite s vatre i u to dodajte žlicu maslaca i mljevene bademe. Kremom nadjenete još tople palačinke i ukrasite šećerom u prahu i sitno nasjeckanim bademima.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.