Foto: Pixabay

Jedan sastojak bez kojeg NIKAKO nemojte raditi palačinke! Ovo je recept koji svima uspijeva!

Autor: Daniela Delale

U mnoštvu suvremenih recepata za palačinke mnogo je onih koji su izbacili brašno iz uporabe. Jedan od razloga za to je svakako bio trend posvemašnjeg pomodnog izbjegavanja glutena.

No, svi oni koji nisu alergični na taj pčenični protein, nemaju razloga izbjegavati ga. On je sastavni dio prehrane, nalazi se u brašnu, a od brašna se rade i – palačinke.

Meni osobno palačinke bez brašna nisu palačinke. A brašna ima raznih vrsta, raznih kvaliteta, pa možete birati među njima ono koje vam je najbolje.

Donosimo recept za palačinke koji svima uspijeva.

Sastojci za palačinke:

3 jaja

250 g brašna (pola glatkog i pola oštrog)




350 ml mlijeka

1 dl mineralne vode

malo soli




2 žličice ulja

pola žličice ruma

Priprema palačinki:

Umutite jaja, dodajte ulje i mlijeko pa promiješajte

Uz miješanje sipajte brašno , dodajte sol i malo ruma

Ako vam se smjesa čini gusta, razrijedite je mineralnom vodom

BEZ PEČENJA! BEZ MISKERA: Kremasti kolač koji nećete moći prestati jesti!

BRZO I JEDNOSTAVNO: Čokoladna torta za prave sladokusce!

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.