Sojini medaljoni u ukusnom umaku: Cjelovit obrok bez mesa neće vas razočarati
Jedan sastojak bez kojeg NIKAKO nemojte raditi palačinke! Ovo je recept koji svima uspijeva!
U mnoštvu suvremenih recepata za palačinke mnogo je onih koji su izbacili brašno iz uporabe. Jedan od razloga za to je svakako bio trend posvemašnjeg pomodnog izbjegavanja glutena.
No, svi oni koji nisu alergični na taj pčenični protein, nemaju razloga izbjegavati ga. On je sastavni dio prehrane, nalazi se u brašnu, a od brašna se rade i – palačinke.
Meni osobno palačinke bez brašna nisu palačinke. A brašna ima raznih vrsta, raznih kvaliteta, pa možete birati među njima ono koje vam je najbolje.
Donosimo recept za palačinke koji svima uspijeva.
Sastojci za palačinke:
3 jaja
250 g brašna (pola glatkog i pola oštrog)
350 ml mlijeka
1 dl mineralne vode
malo soli
2 žličice ulja
pola žličice ruma
Priprema palačinki:
Umutite jaja, dodajte ulje i mlijeko pa promiješajte
Uz miješanje sipajte brašno , dodajte sol i malo ruma
Ako vam se smjesa čini gusta, razrijedite je mineralnom vodom
BEZ PEČENJA! BEZ MISKERA: Kremasti kolač koji nećete moći prestati jesti!