Foto: Mario Dabo

JADRANSKE KOZICE S VALJUŠCIMA: Brza i jednostavna priprema

Autor: Dnevno.hr/ T.Š.

Jadranske kozice s valjušcima brzo i jednostavno se pripremaju, a još brže nestaju s tanjura! Recept je za naše čitatelje pripremio Mario Dabo, chef kultnog zagrebačkog restorana Zelen Dvor.

Sastojci ( za 4 osobe):

1 kg jadranskih kozica
0,80 kg valjušaka od krumpira
1 dl bijelog vina
1 srednja glavica crvenog luka
1 češanj bijelog luka
1 mala žličica oštrog brašna
2 sjeckana kapara
1 lovorov list
1 žlica sjeckanog peršina
sol i papar po želji

Priprema:

Od ljuski i glava kozica skuhajte oko 0,50 l temeljca i dodajte bijelo vino, lovorov list i isprane ljuske crvenog i bijelog luka ( jako su zdrave). Na maslinovu ulju lagano pirjajte repove očišćenih kozica, dodajte malo brašna, sjeckane kapare, bijeli luk i procijeđeni temeljac. Kad prokuha, dodajte kuhane valjuške od krumpira i sjeckani peršin.

NE PROPUSTITE NAJNOVIJU KUHARICU: Chef kultnog zagrebačkog restorana otkriva sedam omiljenih recepata




Autor:Dnevno.hr/ T.Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.