
Lepinje kao iz pekarnice: Kada ih isprobate, sve manje ćete kupovati kruh!
Iako na prvu ovo jelo ne zvuči kao privlačan obrok, varivo od krastavaca moglo bi vas razoružati kada ga kušate.
Sastojci:
Priprema:
Oguljene krastavce pomoću ribeža narežite na tanke ploške. Posolite ih i ostavite da puste vodu.
Za to vrijeme ogulite krumpir i narežite ga na sitne kockice.
Lagano ocijedite krastavce i počnite s kuhanjem. Na žlici svinjske masti popržite dvije žlice brašna. Na poprženo brašno dodajte žličicu crvene paprike i umiješajte krumpir i dva usitnjena češnja češnjaka.
Podlijte krumpir povrtnim temeljcem, no možete, naravno, koristiti i vodu. Promiješajte da se ne stvore grudice i pustite da krumpir prokrčka par minuta pa tek onda dodajte krastavce.
Kad je krumpir gotovo skuhan, dodajte vrhnje za kuhanje. Možete i kiselo vrhnje ako vam je draže. Začinite solju i paprom te dodajte kopar.
Lepinje kao iz pekarnice: Kada ih isprobate, sve manje ćete kupovati kruh!
KREMASTI PUDING-KOLAČ: Nezaboravna čarolija okusa koju će obožavati svi ukućani!
Punjene krumpir-palačinke: Komotno mogu zamijeniti i glavno jelo za ručak!
BAKLAVA OD VIŠANJA: Oduševit će vas ova varijanta poznatog orijentalnog deserta