Foto: Depositphotos

ISPECITE LANGOŠICE U VLASTITOM DOMU! U nekoliko jednostavnih koraka dobit ćete savršenu večeru!

Autor: 7dnevno

Langošice su neizostavne na svim sajmovima. Voli ih i mlao i staro.

Mekane su, možete ih puniti sa čime želite i tako ih učiniti prefinim obrokom.

Ako ih još uvijek niste pripremili u svojem domu, evo prilike da i to učinite.

Sastojci za lepinje:
600 g glatkog brašna
2 dl mlijeka
2,5 dl vode
40 g kvasca
2 žličice soli
2 žličice šećera
1 jaje

Sastojci za premaz:
2 dl kiselog vrhnja
3 češnja češnjaka
150 g sira (npr. gaude)




Priprema:
U malo toplog mlijeka izmrvite kvasac pa dodajte šećer i ostavite dok se ne aktivira.
U brašno dodajte sol, razmućeno jaje, aktivirani kvasac, mlako mlijeko i vode toliko da tijesto bude glatko i ljepljivo. Prekriveno tijesto ostavite da se diže na toplom mjestu.
Tijesto lagano rastanjite i nauljenim rukama oprezno stavljajte komade u vruće ulje. Pospite češnjakom, a u sredinu stavite vrhnje i naribani sir.

Autor:7dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.