Shutterstock

IMAMO ORIGINALAN RECEPT: Samo se ovako pravilno priprema bečki odrezak

Autor: dnevno.hr

Donosimo vam orginalan recept za bečke šnicle.

Potrebno vam je:

4 tanka teleća odreska

2 jaja

2 žlice vrhnja

4 žlice brašna

8 žlica krušnih mrvica




150 g maslaca

2 limuna

sol, papar




Istucite odreske da budu oko 0,5 cm debljine, u dubokoj posudi pomiješajte jaje s vrhnjem i malo soli, a u drugim dvjema posudama priredite brašno i krušne mrvice. Zagrijte tavu, rastopite maslac na srednjoj temperaturi. Začinite meso, uvaljajte u brašno, potom u jaje, a zatim i u krušne mrvice. Šnicle stavljajte na maslac, pržite oko četiri minite sa svake strane. Ostavite da se višak masnoće ocijedi na kuhinjskim ubrusima. Poslužite s limunom.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.