FOTO: Coolinarika

IMAMO NAJBOLJI RECEPT ZA FILEKE: Gotovi za tren oka, a u njima će uživati baš svi ukućani!

Autor: I.Br.

Jedno od onih jela koje ili volimo ili ne volimo jesu fileki, odnosno tripice. Tripice su jelo koje treba znati dobro spremiti, a mi vam danas donosimo recept, s kojim ćete postati pravi majstori u pripremi ovog jela.

SASTOJCI:

  • oko 1/2 kg tripica, očišćenih, skuhanih, isječenih na trake
  • 1 veći luk
  • 2 režnja češnjaka
  • par zrna papra
  • 1 list lovora
  • malo maslinovog ulja
  • 1 žlica koncentrata rajčice
  • 1 žlica slatke crvene mljevene paprike
  • i još soli, papra i sjeckanog peršina
  • 100 grama sjeckane suhe slanine i pršuta

PRIPREMA:

Tripice pripremite dan ranije, kako biste imali što manje posla. Ako pripremate isti dan, prokuhajte ih u nekoliko voda. Na maslinovom ulju zažutite sjeckani luk sa slaninom i pršutom.

Dodajte list lovora, zrna papra i ubacite tripice. Posolite, popaprite, dodajte papriku, rajčicu i češnjak, podlijte juhom ili vodom i kuhajte na laganoj vatri oko sat vremena. Poslužite sa svježe izribanim parmezanom.

Autor:I.Br.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.