Sojini medaljoni u ukusnom umaku: Cjelovit obrok bez mesa neće vas razočarati
IMAMO NAJBOLJI RECEPT ZA FILEKE: Gotovi za tren oka, a u njima će uživati baš svi ukućani!
Jedno od onih jela koje ili volimo ili ne volimo jesu fileki, odnosno tripice. Tripice su jelo koje treba znati dobro spremiti, a mi vam danas donosimo recept, s kojim ćete postati pravi majstori u pripremi ovog jela.
SASTOJCI:
- oko 1/2 kg tripica, očišćenih, skuhanih, isječenih na trake
- 1 veći luk
- 2 režnja češnjaka
- par zrna papra
- 1 list lovora
- malo maslinovog ulja
- 1 žlica koncentrata rajčice
- 1 žlica slatke crvene mljevene paprike
- i još soli, papra i sjeckanog peršina
- 100 grama sjeckane suhe slanine i pršuta
PRIPREMA:
Tripice pripremite dan ranije, kako biste imali što manje posla. Ako pripremate isti dan, prokuhajte ih u nekoliko voda. Na maslinovom ulju zažutite sjeckani luk sa slaninom i pršutom.
Dodajte list lovora, zrna papra i ubacite tripice. Posolite, popaprite, dodajte papriku, rajčicu i češnjak, podlijte juhom ili vodom i kuhajte na laganoj vatri oko sat vremena. Poslužite sa svježe izribanim parmezanom.
Komentari
odražavaju
stavove
njihovih
autora,
ali
ne
nužno
i
stavove
portala
Dnevno.hr.
Molimo
čitatelje
za
razumijevanje
te
suzdržavanje
od
vrijeđanja,
psovanja
i
vulgarnog
izražavanja.
Portal
Dnevno.hr
zadržava
pravo
obrisati
komentar
bez
najave
i/li
prethodnog
objašnjenja.