Idealno je vrijeme za brze kivi-kocke: Popularni kremasti kolač nikad ne razočara

Autor: Dnevno.hr/T.Š.

Kivi-kocke mnogima su omiljeni kremasti desert, a kako bi ga napravili bez puno muke, napravite ga koristeći gotov biskvit. Uživajte u popularnom kremastom kolaču, sad je idealno vrijeme za ovo ukusno kremasto osvježenje!

Sastojci:

gotov biskvit
Preljev:
150 ml mlakog mlijeka
1 žlica čokolade u prahu ili kakaa
1 žlica ruma
Krema:
700 ml mlijeka
100 g šećera
4 žlice oštrog brašna
2 žlice gustina
1 vanilin šećer
50 g šećera u prahu
250 g margarina ili maslaca
Ostalo:

5-6 kivija
1 preljev za torte Fix svijetli
250 ml vode

Priprema:

Dobro izmiksajte brašno, gustin, šećer, vanilin šećer i 200 ml mlijeka. Preostalo mlijeko stavite da zakuha. U kipuće mlijeko u tankom mlazu dodajte pripremljenu smjesu te miješajte ručnom mutilicom. Nakon što zakuha, kuhajte još nekoliko minuta da se smjesa zgusne. Ostavite kremu da se hladi, a vrh odmah premažite margarinom kako se ne bi stvorila korica. Kad se krema ohladi, u nju dodajte margarin razrađen sa šećerom u prahu. Dobro izradite mikserom. U odvojenom lončiću pomiješajte mlako mlijeko, šećer, čokoladu i rum dok se šećer ne otopi. Kremu premažite preko biskvita natopljenog preljevom, a preko nje posložiti kriške kivija. Zakuhajte 250 ml vode, prelijte preko praška za preljev i ručnom mutilicom miješajte pola minute. Prelijte preko kivija pa stavite u hladnjak. Kolač prije rezanja držite u hladnjaku minimalno 4 sata.




Autor:Dnevno.hr/T.Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.