Pinterest

IDEALNA DELICIJA ZA PETAK: ‘Lazanje na crkveniški’

Autor: Z.G./Dnevno.hr

Ovo jelo poznaju stanovnici Kvarnera, ali sigurni smo da ćete uživati u njemu, ma odakle bili.

Sastojci:
• 250 g širokih rezanaca
• 70 g fileta slanih inćuna
• 150 ml ribljeg temeljca
• 50 ml bijelog vina
• 100 ml maslinova ulja
• 50 g luka
• 30 g češnjaka
• 30 g crvenog radiča
• 30 g rikule
• 1 žlica krušnih mrvica
• 100 ml vrhnja za kuhanje
• 1 žlica aceta balsamica
• 1 žlica kapara
• peršin
• sol
• papar

Priprema:

Na maslinovu ulju prepržite luk, a kad požuti dodajte nasjeckani češnjak i krušne mrvice. Podlijte ribljim temeljcem i bijelim vinom. Dodajte inćune, sol, papar, peršin, kapare i vrhnje za kuhanje. Kratko zakuhajte i dodajte aceto balsamico.

Zasebno, u slanoj vodi skuhati rezance, ocijedite ih i dodajte u gotov umak. Rikulu i radič nasjeckajte na rezance i dodajte u gotovo jelo. Lagano protresite u tavi i poslužite.

Autor:Z.G./Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.