
KREMASTI PUDING-KOLAČ: Nezaboravna čarolija okusa koju će obožavati svi ukućani!
Grašak sa slanutkom jedno je od najukusnijih, a ujedno i najzdravijih variva koje ćete kušati.
Sastojci:
300 g pilećeg bijelog mesa
1 luk
500 g graška
200 g slanutka
1 mrkva
1 pitomi pastrnjak
1 list lovora
2 češnja češnjaka
po ukusu soli
po ukusu papra
1 žlica koncentriranog umaka od rajčice
1 žličica dimljene paprike
1 žličica kurkume u prahu
1 žličica zelenog začina po izboru
1 žlica ulja
Priprema:
U posudu ulijte ulje. Popržite isjeckani luk i dodajte kockice mesa. Malo popržite uz miješanje i dodajte grašak. Slanutak možete kupiti i u konzervi, radi bržeg kuhanja. Istresite ga u cjediljku i dobro isperite vodom.
Dodajte mrkvu, pastrnjak, lovor, papar, sol i nasjeckani češnjak. Kad ste sve dodali, dolijte vodu, no samo prst da prekrije povrće. Kad voda malo ispari, dodajte još malo vrele vode.
Dodajte umak od rajčice, dimljenu papriku ili običnu, kurkumu i nasjeckane svježe ili suhe začine. Ostavite još malo da se krčka.
KREMASTI PUDING-KOLAČ: Nezaboravna čarolija okusa koju će obožavati svi ukućani!
Punjene krumpir-palačinke: Komotno mogu zamijeniti i glavno jelo za ručak!
BAKLAVA OD VIŠANJA: Oduševit će vas ova varijanta poznatog orijentalnog deserta
NAMAZ OD LUKA: Čim pročitate recept, na pamet će vam pasti sto ideja za njegovu namjenu!