fbpx
Foto: Mario Dabo, restoran Zelen Dvor

HOBOTNICA NA TOPLO: Idealan ljetni obrok kojem je teško odoljeti!

Autor: Dnevno.hr/ T.Š.

Hobotnica na toplo je idealan u ljetnim mjesecima. Recept je za naše čitatelje pripremio Mario Dabo, chef kultnog zagrebačkog restorana Zelen Dvor.

Sastojci (za 4 osobe):

2 kg sirove očišćene hobotnice
1 tikvica
1 rog paprika
1 paprika babura
1 srednji crveni luk
1 češanj bijelog luka
4 crne masline
4 zelene masline
3 žlice maslinova ulja
1 žlica sjeckanog peršina
1 dl bijelog vina
sol i papar po želji


Priprema:

Očišćenu hobotnicu kuhajte oko sat vremena u vodi začinjenoj crvenim lukom i listom lovora s dodatkom malo soli. Izvadite je iz vode i narežite na deblje kolutiće. Na maslinovu ulju pirjajte crveni luk, papriku, tikvice, masline, podlijevajte vinom i dodajte narezanu hobotnicu, bijeli luk i sjeckani peršin. Ako volite sočnije i više tekućine, možete dodati i par žlica vode u kojoj se kuhala hobotnica.

“Kuhajte veseli, po mogućnosti s partnerom ako je pored vas uz čašu vina, ne zaboravite da samo ljubav budi kreativnost i ne koristite previše raznolikih začina i namirnica, život je jednostavan neka to bude i vaša hrana”, savjetuje chef. Više pročitajte u intervjuu:

NE PROPUSTITE NAJNOVIJU KUHARICU: Chef kultnog zagrebačkog restorana otkriva sedam omiljenih recepata




Autor:Dnevno.hr/ T.Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.