HIT RECEPT ZA ‘KORONA’ KAVU SUMANUTO SE DIJELI: Svi u izolaciji je pripremaju, nevjerojatno je fina!

Autor: Dnevno

Dalgona kava postala je hit u vrijeme izolacije, kada smo spriječeni u odlasku do omiljenog kvartovskog kafića u kojem imamo naviku satima ispijati svoj omiljeni kofeinski napitak, piše Journal.hr

Netko se dosjetio ovog kućnog recepta, koji vrlo vjerojatno nije uopće nov, jer ovakvi tipovi “kave” već su dobro poznati u svijetu. Dalgona kava naziva se i grčkim frapeom ili grčkom ledenom kavom, poznata je i kao Phenti hui coffee u Indiji, gdje se zapravo smatra ručno tučenim ledenim cappuccinom… Da istražimo u bilo kojoj drugoj zemlji, vjerojatno bismo ju opet našli u ovoj ili onoj varijanti. Dakle, tip kao takav dobro nam je poznat, uostalom i sami ljeti pijemo ledenu kavu, no Dalgona kava postala je viralna senzacija upravo zbog toga jer djeluje tako slasno i dekadentno, u trenucima kada smo kod kuće i zbilja nam fali malo uzbuđenja u životu. Njenoj rasprostranjenosti u svijetu ovih dana svakako pridonosi činjenica da ju se može napraviti kod kuće, i to u tren oka, s dobro nam poznatim sastojcima, poput instant kave.

Postupak ne može biti jednostavniji… Za početak, uopće vam ne treba aparat za kavu, ali vam treba provjereno dobra instant kava.

RECEPT

Pomiješajte 2 čajne žličice Instant kave s 2 čajne žličice šećera i 2 čajne žličice vruće vode. Zatim istucite ovu mješavinu pjenjačom, sve dok ne postane onako gusta, debela i konkretna, svijetlo smeđe boje. Ostavite ju sa strane i za to vrijeme napunite šalicu ili čašu s nekoliko kockica leda i mlijekom. Naposljetku u šalicu ili čašu, u koju ste prethodno stavili led i mlijeko, ulijte mješavinu instant kave, šećera i vode. Ovo sve Lagano promiještajte žličicom/slamkom ili skroz izblendajte, ovisno o tome kako preferirate piti ovu ledenu kavu.

KRUH BEZ BRAŠNA I KVASCA! Nećete vjerovati koliko je zasitan




Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.