Pinterest

GENIJALAN TRIK: Evo kako ćete značajno skratiti vrijeme pripreme ajvara!

Autor: Z.G./Dnevno.hr

Ovo je recept za brz način pripreme ajvara, budući da ne zahtijeva guljenje paprika kako to nalažu tradicionalni izvorni recepti.

Sastojci:

  • 5 kg paprika
  • 2,5 kg plavih patlidžana
  • 7,5 dcl ulja
  • 5-10 feferona (ovisno volite li blaži ili ljući, sami odredite količinu feferona)
  • 0,5 l alkoholnog octa
  • 2,5 l vode
  • 3 žlice soli
  • 3 žlice šećera
  • 1 žlica papra u zrnu

Priprema:

Operite patlidžane i papriku. Papriku očistite od sjemenki i sve narežite na kockice. U lonac s hladnom vodom stavite ocat, sol, šećer, papar u zrnu i feferone. Kad voda zavrije, stavite paprike na kockice i patlidžane da provriju.

Ovisno o veličini lonca, količina paprike i patlidžana ohladit će ključalu vodu, a kad ponovno zavrije nakon 2 do 3 minute izvadite patlidžane i papriku te ih stavite na stanu da se ohlade.

Ovo ponavljajte dok se sva paprika i patlidžani ne prokuhaju. U multipraktiku sameljite ohlađene paprike, patlidžane i feferone, staviti u lonac (najbolji je plitki, a širok), dodajte ulje i kuhajte 2 sata na srednje jakoj vatri uz kontinuirano miješanje.

Može se staviti u pećnicu na 180 stupnjeva, gdje se peče tri i pol sata. Svakih pola sata potrebno ga je izvaditi iz pećnice i promiješati.




Autor:Z.G./Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.