Pinterest

GENIJALAN TRIK: Evo kako će vaše meso biti ukusno kao da je ispečeno ispod peke

Autor: Z.G./Dnevno.hr

Ova teleća koljenica bit će toliko savršeno ukusna da će svi misliti da je ispečena ispod peke!

Sastojci:

  • 1 teleća koljenica
  • 1 žličica češnjaka u granulama
  • 1 žličica mrvljenog i sušenog ružmarina
  • 1 žličica mljevene crvene paprike
  • 1 glavica luka
  • 100 g korijena celera
  • 150 ml temeljca mesne juhe
  • 150 ml bijelog vina
  • 1,2 kg krumpira
  • 100 g mrkve
  • maslinovo ulje
  • sol
  • papar

Priprema:

U sjekač stavite češnjak u granulama, mrvljeni sušeni ružmarin i mljevenu crvenu papriku. Ulijte 100 ml maslinova ulja, začinite paprom i sve zajedno dobro izradite.

Teleću koljenicu na nekoliko mjesta zarežite oštrim nožem, kako biste presjekli žilice, da se tijekom pečenja ne skuplja. Zatim koljenicu natrljajte solju, premažite pripremljenim umakom i položite ju na sredinu vatrostalne posude za pečenje u pećnici.


Oko koljenice složite na kockice narezan luk i korijen celera, ulijte mesni temeljac, bijelo vino i sve zajedno stavite u pećnicu zagrijanu na 150°C, jedan sat.

Zatim, vatrostalnu posudu izvadite iz pećnice, a teleću koljenicu ponovno premažite umakom.

Preostali umak prelijte u zdjelu s narezanim krumpirom i mrkvom (krumpir na ploške debljine jednog centimetra, a mrkvu na četvrtine). Po potrebi začinite solju i paprom, dodajte još malo maslinova ulja, izmiješajte sastojke i posložite ih oko koljenice.

U vatrostalnu posudu ulijte još malo bijelog vina i mesnog temeljca pa sve zajedno prekrijte alu folijom i stavite peći u pećnicu zagrijanu na 200°C, oko jedan i pol sat.

Autor:Z.G./Dnevno.hr
loading...
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.