Foto; Depositphotos

GAZPACHO: Osvježavajuća španjolska hladna juha s povrćem

Autor: Dnevno.hr/ T. Š.

Osvježavajuća španjolska hladna juha s povrćem okrijepit će vas u vrućim ljetnim danima.

Sastojci za 6 osoba:
800 g rajčice
2 velike zelene paprike
1 manji krastavac
100 g luka
100 g dan starog bijelog kruha
4 češnja češnjaka
100 ml maslinova ulja
2-4 žlice vinskog octa
sol
Vegeta maestro crni mljeveni papar
800 ml vode
1 žlica Vegete
Za garniranje:
1 zelena paprika
1 glavica luka
1 veća rajčica
100-150 g bijelog kruha

Priprema:

U 800 ml vode prokuhajte Vegetu i ohladite je. Kruh narežite na komadiće i namočite u malo pripremljene juhe s Vegetom.
Očišćenu papriku, krastavac, luk i rajčicu narežite na kocke. Nakon toga povrće usitnite, dodajte namočeni kruh, češnjak, maslinovo ulje, vinski ocat i ohlađenu juhu s Vegetom. Sve dobro izmiješajte tako da dobijete homogenu smjesu.
Dobiveni gazpacho stavite u odgovarajuću zdjelu ili jušnik, začinite svježe mljevenim paprom i dosolite po želji.
Pokriveno ostavite u hladnjaku oko 3 sata da se dobro rashladi.
Za garniranje gazpacha pripremite neposredno prije posluživanja sljedeće namirnice: sitno narezanu rajčicu, luk i papriku. Kruh također narežite na kockice i po želji ga popecite na malo maslaca.

Autor:Dnevno.hr/ T. Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.