Pinterest

FRANKOPANSKA TORTA: Domaća slastica bez premca!

Autor: Z.G./Dnevno.hr

Potrebno je malo vremena za pripremu ove poslastice, no trud će se isplatiti.

Sastojci za tijesto:

  • 500 g lisnatog tijesta

Sastojci za kremu:

  • 400 ml slatkog vrhnja
  • 6 žumanjaka
  • 150 g šećera
  • 2 žlice gustina
  • 200 g pečenih badema
  • 100 g grožđica
  • cimet
  • limunova korica
  • 3 kapi ružine vodice
  • muškatni oraščić
  • 120 g maslaca

Sastojci za dekoraciju:

  • 400 ml slatkog vrhnja
  • 500 g voća iz kompota

Priprema:

U zagrijano slatko vrhnje dodajte izmiješane žumanjke, šećer i gustin.

Kuhajte na pari dok se ne zgusne. Ohladite, a potom dobro izmiksajte, dodajte maslac i sve začine. Na kraju umiješajte sitno nasjeckane bademe i grožđice namočene u rumu.

Od lisnatoga tijesta treba ispeći 4 kore. Kore napunite kremom, na posljednju poslažite voće pa cijelu tortu premažite šlagom.

Autor:Z.G./Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.