fbpx

FOCACCIA RUSTICA: Talijanska pogača vrijedna svake minute truda!

Autor: Dnevno.hr/ T. Š.

Napravite ukusnu talijansku pogaču focacciu rusticu, oduševit će vas!

Sastojci:

Za tijesto:


500 g mekog brašna
15 g svježeg kvasca
1 jušna žlica šećera
1 jušna žlica soli
300 ml tople vode

Za premaz:

oko 60 ml maslinova ulja
2 nasjeckana režnja češnjaka
1 žličica papra
4 žličice ružmarina

Priprema:

U posudi razmrvite kvasac, dodajte žlicu šećera i prelijte sa 150 ml tople vode. Ostavite da nabubri. U velikoj posudi prosijte brašno i sol, napravite rupu na sredini i dodajte kvasac i ostatak vode. Rukama umijesite glatko tijesto. Izvadite na pobrašnjenu podlogu i premijesite. U čistu posudu dodaje dvije žlice maslinova ulja i stavite tijesto. Malo ga pritisnite da upije ulje.
Prekrijte posudu tijestom i ostavite neka se diže oko sat i pol. Pomiješajte sastojke za premaz. Tijesto prebacite na pobrašnjenu podlogu i premijesite, vratite i prekrijte te ostavite još sat i pol. U lim obložen papirom za pečenje prebacite tijesto i jagodicama prstiju utisnite rupe. Premažite ga premazom. Upalite peć i stavite peći na 200 °C 20-30 minuta.




Autor:Dnevno.hr/ T. Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.