Shutterstock

FINO DO BOLA! Palačinke s maslinama i čokoladnim preljevom

Autor: Z.G./Dnevno.hr

Vrijedi se potruditi za ovu savršenu poslasticu.

Sastojci:

  • 1 velika banana
  • 50 ml kokosova mlijeka
  • 50 g zamrznutih malina
  • 1 jaje
  • 20 g bademova brašna
  • 20 g škroba tapioke
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 1 žličica vanilin šećera
  • naribana limunova korica

Sastojci za čokoladni preljev:

  • 30 g tamne čokolade
  • 1 velika žlica vrhnja za šlag
  • 1 velika žlica kokosova ulja

Sastojci za dekoraciju:

  • šlag
  • komadići kokosa
  • maline

Priprema:

U blenderu izmiksajte bananu, smrznute maline i kokosovo mlijeko dok ne dobijete smuti. Smuti prebacite u posudu, te umiješajte jedno jaje. Dodajte bademovo brašno, škrob tapioke, prašak za pecivo i vanilin šećer, te sve dobro umutite kuhačom.

Dodajte naribanu limunovu koricu i nekoliko dodatnih komadića malina te promiješajte. Smjesa treba da bude gusta. Ako vam se palačinke previše razlijevaju kada ih stavite na tavu, dodajte još malo bademova brašna.

Zagrijte tavu za palačinke te dodajte malo kokosova ulja.

Na laganoj do srednje jakoj vatri pecite manje palačinke.

Pošto ih stavite na tavu, pecite ih nekoliko minuta dok s jedne strane ne dobiju zlatnu boju, te ih pozorno okrenite na drugu stranu i pustite još nekoliko minuta.

Za čokoladni preljev stavite čokoladu, vrhnje za šlag i kokosovo ulje na laganu vatru, te miješajte da se sjedine.

Stavite palačinke na tanjur za serviranje. Prelijte čokoladnim preljevom, ukrasite šlagom, dodatnim malinama ili drugim bobičastim voćem te komadićima kokosa.

Autor:Z.G./Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.