Foto: Mario Dabo

FILETI LOSOSA S KREMOM OD KOPRA I PEČENOM CIKLOM: Oduševljava i najzahtjevnije nepce!

Autor: Dnevno.hr/ T.Š.

Kad želite organizirati pravu riblju gozbu s filetima lososa i kremom od koprca i pečenom ciklom nikad ne možete pogriješiti! Recept je za naše čitatelje pripremio Mario Dabo, chef kultnog zagrebačkog restorana Zelen Dvor.

Sastojci:

0,60 kg fileta lososa
0,10 kg maslaca
4 manje kuhane cikle, otprilike 0,60 kg
0,50 kg brokule
1 žlica sojina umaka
1 grančica svježeg kopra
prstohvat kurkume u prahu
0,20 l kokosova mlijeka
sol i papar po želji

Priprema:

Filet lososa narežite na 8 komada od 0,15 kg, malo posolite i pecite na maslacu. U isto vrijeme dodajte na maslac kuhanu ciklu. Sve zajedno pecite 3 do 4 minute sa svake strane i zalijte umakom od soje. Od kokosova mlijeka, kurkume i sjeckanog kopra kuhajte umak dok se ne reducira, poslužite s kuhanom brokulom.

NE PROPUSTITE NAJNOVIJU KUHARICU: Chef kultnog zagrebačkog restorana otkriva sedam omiljenih recepata




Autor:Dnevno.hr/ T.Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.