
DNEVNI DETOKS NAPITAK: Rashladite se uz ljetno osvježenje koje čisti organizam
Ovo je recept tipičan za cijeli kontinentalni dio Hrvatske.
Sastojci za tijesto:
Sastojci za nadjev:
Priprema:
U velikoj posudi dobro izmiješajte brašno, šećer i naribanu koricu limuna. U tu smjesu dodajte listiće maslaca (paketić maslaca usitnite na listiće i male kockice), dobro izmiješajte s brašnom i šećerom (masa je grudičasta i nije kompaktna). U tu smjesu dodajte ruma i mlijeko kako bi tijesto postalo kompaktno.
Treba paziti da tijesto ne ispadne ni premekano ni pretvrdo. Podijelite na dva dijela. Kako bi bilo lakše manipulirati tijestom, dobro je ostaviti na pola sata u hladnjaku.
Tijesto podijelite na dva dijela. Pleh namastite i pobrašnite. Jednu polovicu tijesta razvaljajte prema kalupu ili plehu, pažljivo prenesite u pleh, pospite s 5 dkg oraha i pecite u zagrijanoj pećnici na 150 stupnjeva 20 do 30 minuta.
Izvadite iz pećnice. Naribane jabuke lagano ocijedite od viška tekućine, složite preko pečene kore, pospite ostatkom oraha, cimetom vanilin šećerom i običnim šećerom prema okusu.
Tako pripremljene jabuke prekrijte korom od drugog dijela tijesta. Gornju koru izbodite vilicom (ravnomjerno na 15-ak mjesta) kako kora ne bi popucala. Pripremljenu pitu stavite u pećnicu na 175 stupnjeva i pecite 40-ak minuta.
Narežite na kocke (ako se peče u plehu) ili šnite (ako se peče u okrugom kalupu), te po okusu pospite šećerom u prahu.
DNEVNI DETOKS NAPITAK: Rashladite se uz ljetno osvježenje koje čisti organizam
GAZPACHO: Osvježavajuća španjolska hladna juha s povrćem
RIŽOTO CARBONARA: Posebno kremasto jelo koje osvaja izgledom, mirisom i okusom
RASKOŠNA TAVA: Pržene šnicle s povrćem u bijelom vinu za savršenu večeru