FOTO: Coolinarika

Donosimo recept za najmekšu kuhanu govedinu: Evo kako će ovo jelo postati vaš omiljen ručak!

Autor: I.Br.

Kuhana govedina jedno je od slasnijih jela, a poanta je u tome da goveđe meso bude što mekanije. Danas vam donosimo recept za ovo fino jelo, koje će zasigurno zadovoljiti i najzahtjevnija gurmanska nepca.

SASTOJCI

  • 1 kg govedine ili junetine 
  • sol
  • crni papar u zrnu
  • 1-2 mrkve
  • korijen peršina
  • 30 g celerova korijena
  • mali poriluk
  • 1 glavica luka
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 list lovora
  • vlasac
  • muškatni oraščić cijeli
  • 1 žlica Vegete

PRIPREMA

Meso stavite kuhati u slanu kipuću vodu. Kada voda ponovno zakipi, skinite s površine pjenu i smanjite temperaturu tako da se meso lagano kuha. U međuvremenu očistite mrkvu, peršin, celer, poriluk, luk i sve narežite na veće komade. Povrće i češnjak dodajte u juhu zajedno s lovorovim listom, paprom i Vegetom. Malo posolite i dalje kuhajte na laganoj vatri oko 1, 5-2 sata. Kad meso omekša, izvadite ga, a juhu procijedite i začinite ribanim muškatnim oraščićem.

Kuhano meso narežite na ploške, rasporedite ih na ugrijani tanjur, prelijte s malo juhe i posipajte narezanim vlascem. Ovako pripremljenu kuhanu govedinu dopunite raznim prilozima – kuhanim povrćem (mrkvom, prokulicom, porilukom), restanim krumpirom i umakom od hrena.

Autor:I.Br.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.