Flickr

Domaći sladoled od marelica: Uživat ćete u ovoj sočnoj ljetnoj poslastici

Autor: Zlatko Govedić

Uz ovaj desert lako ćete se rashladiti, a uživat ćete u njegovu ukusu.

Sastojci:

200 ml mlijeka

2 vrećice vanilin šećera

2 žumanjka

80 g šećera

500 g marelica




300 ml slatkog vrhnja

BAKLAVA U SMOTULJCIMA: Savršen desert za svaku priliku




Priprema:

Kuhajte mlijeko sa šećerom i vanilijom. Kada provri još malo, prokuhajte pa sklonite s vatre.

U međuvremenu izmiksajte marelice s kožicom, najbolje štapnim mikserom koji će sve usitniti. Zatim pomiješajte žumanjke sa šećerom. Ulijte toplo mlijeko preko žumanjaka. Stavite ovu smjesu na vatru pa kad se malo zgusne skinite, prohladite i dodajte pire od marelica.

Ulijte u zdjelu i stavite u zamrzivač na sat vremena. Umutite slatko vrhnje pa izvadite zdjelu i sve sjedinite. Stavite u zamrzivač na 3 sata, pa izmiksajte smjesu i vratite ju. Vađenjem smjese iz zamrzivača i miksanjem, razbija se led koji se formira tijekom leđenja i dobiva se fina krema.

Autor:Zlatko Govedić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.