fbpx

DOMAĆI PILEĆI PAPRIKAŠ: Savršeni obrok koji se često nađe na stolu!

Autor: Dnevno.hr/ T. Š.

Pileći paprikaš jednostavno se priprema, stoga i ne čudi što se često nađe na stolu. Isprobajte ovaj sjajan recept!

Sastojci:

1 pile
1 glavica luka
3 mrkve
korijen peršina
celer
1 žličica slatke mljevene paprike
Vegeta
sol i papar
kokošji temeljac ili voda
malo ulja
brašno oštro
voda


Priprema:

Sve povrće očistite i narežite na manje komade, luk na sitno. U većoj tavi na malo ulja i na laganoj vatri stavite dinstati luk. Dodajte povrće i kad omekša, pile izrezano na komade. Posolite, popaprite i poklopite. Pripremite temeljac. Kada nestane tekućine, dodajte temeljac ili vodu po potrebi i ostavite da se kuha. Kuhajte oko sat vremena. Dodajte začine, slatku papriku, sol, papar i Vegetu. Potkraj umutite jušnu žlicu brašna u šalici s dva decilitra vode, promiješajte i dodajte u paprikaš da se zgusne. Kuhajte oko pet minuta. Poslužite uz rižu, krumpir, palentu ili tjesteninu i omiljenu salatu.

Autor:Dnevno.hr/ T. Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.