Pinterest

Domaće varivo od suhe vratine i ječmene kaše

Autor: Z.G./Dnevno.hr

Ovo je jednostavno jelo za koje vam uopće ne treba puno sastojaka.

Sastojci:

  • 25 dag ječmene kaše
  • 25 dag suhe vratine
  • 1 glavica luka
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 mrkva
  • mljevena slatka crvena paprika
  • ulje
  • sol
  • papar

Priprema:

Ječam dobro operite nekoliko puta, zatim ga stavite u veću posudu za kuhanje te dodajte očišćenu i narezanu mrkvu.

Na ulju popržite nasjeckani luk te oprano i narezano meso. Zalijte ga litrom hladne vode i kuhajte na srednjoj vatri oko 2 do 2,5 sata. Za vrijeme kuhanja jelo miješajte, a češće ga miješajte kada je upola kuhano. Potkraj kuhanja, miješajte ga da ne zagori.

Za vrijeme kuhanja, ako je potrebno, dolijte malo tople vode. Zgotovljeno jelo posolite. Ulje na kojem ste prije popržili luk sada zagrijte, dodajte mu nasjeckani i zgnječeni češnjak te mljevenu papriku. Promiješajte pa odmah dodajte jelu. Sve skupa kuhajte 1 do 2 minute. Poslužite uz salatu od povrća.

Autor:Z.G./Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.