fbpx

DOMAĆE LAZANJE: Napravite ih točno po ovom receptu – nema im ravnih!

Autor: Dnevno.hr/ T. Š.

Ukusnim domaćim lazanjama teško je odoljeti. Napravite ih točno po ovom receptu – neće vas razočarati!

Sastojci:

500 g listova za lazanje
Za umak bolonjez:
750 g mljevenog mesa
5 žlica maslinova ulja
1 crveni luk
200 ml bijelog vina
500 ml pasirane rajčice
500 ml vode
1 žličica sušenog bosiljka
sol, papar


Za bešamel:

50 g maslaca
4 žlice glatkog brašna
1 l mlijeka
sol

Priprema:

Na ulju dinstajte nasjeckani luk, dodajte meso i prepecite sa svih strana, podlijte vinom, dodajte rajčicu, vodu i začine pa uz povremeno miješanje kuhajte 30 do 45 minuta u polupoklopljenom loncu na srednjoj vatri.
Maslac rastopite, dodajte brašno, uz miješanje prepržite brašno oko minute, dodajte toplo mlijeko i sol, miješajte pjenjačom da nestanu grudice pa ugasite vatru kad zakuha.
U vatrostalnu posudu dimenzija otprilike 25 x 40 cm stavite malo bešamela, potom list, pa sloj bešamela i bolonjeza, ponovno list pa bešamel i bolonjez, sve dok ne postavite zadnji list. Na vrhu treba biti samo bešamel. Možete još posuti ribanim sirom ili parmezanom ako želite.
Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C 45 minuta.

Autor:Dnevno.hr/ T. Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.