fbpx
Foto: Depositphotos

DOMAĆA PAŠTETA OD PILEĆIH JETRICA: Delikatesa bez aditiva i konzervansa

Autor: Dnevno.hr/ T. Š.

Ukusna pašteta od pilećih jetrica bez aditiva i konzervansa idealan je namaz za domaći kruh. Potrebno vam je svega nekoliko sastojka i vrlo malo vremena.

Sastojci:
450 g pilećih jetrica
1 glavica crvenog luka
100 ml crvenog vina
120 ml pilećeg temeljca
kockica maslaca
svježi peršin
sol, papar

Priprema:


Očistite jetrica od masnoće i narežite ih na kockice. Usitnite luk i popržite ga na već rastopljenom maslacu dok ne omekša. Dodajte kockice jetrica i dinstajte oko 5 minuta.
Dodajte sol i papar, zalijte vinom i dinstajte 15 minuta uz povremeno miješanje dok tekućina ne ispari. Ostavite da se ohladi. Izblendajte smjesu s pilećim temeljcem i sitno sjeckanim peršinom. Čuvajte u hladnjaku.

Autor:Dnevno.hr/ T. Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.