Foto: YouTube/Domaći kuhar

DOMAĆA MAKOVNJAČA KOJA SVIMA USPIJE: ‘Korica fantastična! Ostaje svježa nekoliko dana’

Autor: T. Š.

Koliko puta ste se zaželjeli fine domaće makovnjače, no nikad niste pronašli recept kako bi sebe i one koje volite razveselili okusom bakine domaće štrudle s makom? Možda ni ovaj recept, koji donosimo u nastavku, nije onaj vaše bake ili majke, ali svakako nećete požaliti kad ga isprobate.

Nakon pomnog traženja i proučavanja, odluka je opet pala na recept s YouTube kanala Domaći kuhar, čiji smo recept za mađarski slani rolat nedavno isprobali, i definitivno možemo potvrditi da je svaki komentar ispod ovog recepta istinit.

“Odlična štrudla. Pravila sa džemom od višanja. Korica fantastična!!! Ostaje svježa nekoliko dana, ne suši se”, “Ukusniju štrudlu nisam jela! Pravim je evo četvrti put po ovom receptu! Hvala na ovom divnom receptu”, samo su neki od komentara među kojima su se našli i oni drugih iskusnih gastro kanala koji su nahvalili ovu domaću makovnjaču. Nama je bio dovoljan razlog kako bi se bacili na spravljanje ove preukusne starinske slastice.

Brzo provjerite koji su vam sve sastojci potrebni, a detaljnu pripremu pogledajte u videu.

Sastojci:

2 dl mlijeka
50 g šećera
20 g kvasca
100 g brašna
kora od limuna
1 žumanjak
0,5 dl ulja
1 vanilin šećer
0,5 ml kiselog vrhnja
350 g brašna
300 g maka
100 g šećera
50 g griza
400 ml mlijeka
40g maslaca




MAĐARSKI SLANI ROLAT KOJI SE NE PEČE: Ne može se riječima opisati, to se mora probati!




Autor:T. Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.