Pinterest

DELICIJA BAKINE KUHINJE: Evo kako se kuha trnjanski ‘špek-gulaš’

Autor: Z.G./Dnevno.hr

Ovaj recept s pravom se smatra jednim od zagrebačkih “kulinarskih ponosa”.

Sastojci:

  • 20 dag suhe mesnate slanine
  • 75 dag krumpira
  • 2 glavice luka
  • 1 češanj češnjaka
  • 1 žlica kiselog vrhnja
  • mljevena crvena paprika (slatka)
  • lovorov list
  • ulje
  • kumin
  • sol

Priprema:

Krumpir ogulite, operite i narežite na kockice. Na zagrijanu ulju popržite slaninu narezanu na kockice. Potom dodajte nasjeckani luk pa ih zajedno malo popržite.

Zatim dodajte narezani krumpir, pospite nasjeckanim i zgnječenim češnjakom i paprikom, posolite, dodajte lovorov list i zalijte vodom da sve bude pokriveno.

Kuhajte na srednjoj vatri dok krumpir posve ne omekša. Po potrebi dolijte malo tople vode jer je špek-gulaš jušno jelo.

U skuhani gulaš umiješajte kiselo vrhnje i začinite mljevenim kuminom.

Poslužite odmah.

Autor:Z.G./Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.