
BRZA GIBANICA: Za one dane kad vam je potreban brz, a opet ukusan obrok
Iznenadit ćete se koliko su ukusni.
Sastojci:
75 dag junetine od vratine (bez kostiju)
10 dag suhe slanine
2 paprike babure
3 rajčice
2 žlice vina
1 lovorov list
mljevena slatka crvena paprika
ulje
sol
Priprema:
Meso narežite na ražnjiće pa ga stavite u marinadu od ulja, mljevene paprike i lovorova lista. Kada je meso odstajalo tri sata u marinadi, nabodite ga na drvene ili metalne štapiće za ražnjiće i stavite na dobro zagrijani roštilj.
Za vrijeme pečenja često okrećite da ražnjići budu podjednako ispečeni. Pečene ražnjiće posolite. Za vrijeme pečenja ražnjića napravite umak: u posudi na štednjaku popržite slaninu narezanu na kockice, dodajte očišćenu i narezanu papriku i oguljene i na kockice narezane rajčice, zalijte vinom, posolite i kratko propirjajte.
Poslužite toplo.
BRZA GIBANICA: Za one dane kad vam je potreban brz, a opet ukusan obrok
Kaneloni sa sirom i špinatom: Jelo koje možete podvaliti i klincima koji inače ne vole povrće!
ŠPINAT-PAPRIKAŠ: Savršen nedjeljni ručak za cijelu obitelj! Ima li bolje ideje za nešto novo?
SOČNI I MIRISINI RIŽOTO S GLJIVAMA: Brzo se spravlja, a okus će vas oduševiti!