fbpx
7dnevno

DA PRSTE POLIŽEŠ! Ukusni juneći ražnjići idealni su za roštilj, ali i za obiteljski ručak

Autor: 7dnevno

Iznenadit ćete se koliko su ukusni.

Sastojci:

75 dag junetine od vratine (bez kostiju)
10 dag suhe slanine
2 paprike babure
3 rajčice
2 žlice vina
1 lovorov list
mljevena slatka crvena paprika
ulje
sol

Priprema:

Meso narežite na ražnjiće pa ga stavite u marinadu od ulja, mljevene paprike i lovorova lista. Kada je meso odstajalo tri sata u marinadi, nabodite ga na drvene ili metalne štapiće za ražnjiće i stavite na dobro zagrijani roštilj.




Za vrijeme pečenja često okrećite da ražnjići budu podjednako ispečeni. Pečene ražnjiće posolite. Za vrijeme pečenja ražnjića napravite umak: u posudi na štednjaku popržite slaninu narezanu na kockice, dodajte očišćenu i narezanu papriku i oguljene i na kockice narezane rajčice, zalijte vinom, posolite i kratko propirjajte.

Poslužite toplo.




Autor:7dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.