
KREMASTI PUDING-KOLAČ: Nezaboravna čarolija okusa koju će obožavati svi ukućani!
Ovo je dobri stari recept kojega se nikako ne možemo zasititi.
Sastojci za ćufte:
500 g mljevenog mesa
1 glavica luka
2 češnja češnjaka
1 jaje
3 žlice krušnih mrvica
3 žlice brašna
ulje
1 žlica suhih začina
sol
papar
Sastojci za umak:
1 glavica luka
1 konzerva pelata (oguljene rajčice)
200 ml pasirane rajčice
1 žlica šećera
1 žlica suhih začina
malo mljevenog čilija (tko voli)
malo ulja
Priprema:
Sjedinite mljeveno meso, sitno narezani luk, protisnuti češnjak, jaje, krušne mrvice i začine. Dobro sjedinite pa stavite smjesu u hladnjak na pola sata.
Oblikujte ćufte željene veličine pa svaku uvaljajte u brašno. Stavite ih na zagrijano ulje. Pržite da porumene sa svih strana.
U tavi zagrijte ulje pa dodajte sitno rezani luk za umak. Pržite dok luk ne postane staklast. Dodajte pelate, protisnuti češnjak, pasiranu rajčicu, šećer i mješavinu začina. Po ukusu, dodajte mljeveni čili i/ili papar. Kada umak zakuha, dodajte još 150 ml vode.
Krčkajte nekoliko minuta pa spustite ćufte. Kuhajte 20-ak minuta, pokriveno, na laganoj vatri. Gotove ćufte poslužite uz pire-krumpir, rižu ili tjesteninu.
KREMASTI PUDING-KOLAČ: Nezaboravna čarolija okusa koju će obožavati svi ukućani!
Punjene krumpir-palačinke: Komotno mogu zamijeniti i glavno jelo za ručak!
BAKLAVA OD VIŠANJA: Oduševit će vas ova varijanta poznatog orijentalnog deserta
NAMAZ OD LUKA: Čim pročitate recept, na pamet će vam pasti sto ideja za njegovu namjenu!