fbpx
7dnevno

ĆUFTE U UMAKU: Detaljan recept za pravi kulinarski užitak!

Autor: 7dnevno

Ovo je dobri stari recept kojega se nikako ne možemo zasititi.

Sastojci za ćufte:

500 g mljevenog mesa
1 glavica luka
2 češnja češnjaka
1 jaje
3 žlice krušnih mrvica
3 žlice brašna
ulje
1 žlica suhih začina
sol
papar

Sastojci za umak:

1 glavica luka
1 konzerva pelata (oguljene rajčice)
200 ml pasirane rajčice
1 žlica šećera
1 žlica suhih začina
malo mljevenog čilija (tko voli)
malo ulja




Priprema:

Sjedinite mljeveno meso, sitno narezani luk, protisnuti češnjak, jaje, krušne mrvice i začine. Dobro sjedinite pa stavite smjesu u hladnjak na pola sata.

Oblikujte ćufte željene veličine pa svaku uvaljajte u brašno. Stavite ih na zagrijano ulje. Pržite da porumene sa svih strana.




U tavi zagrijte ulje pa dodajte sitno rezani luk za umak. Pržite dok luk ne postane staklast. Dodajte pelate, protisnuti češnjak, pasiranu rajčicu, šećer i mješavinu začina. Po ukusu, dodajte mljeveni čili i/ili papar. Kada umak zakuha, dodajte još 150 ml vode.

Krčkajte nekoliko minuta pa spustite ćufte. Kuhajte 20-ak minuta, pokriveno, na laganoj vatri. Gotove ćufte poslužite uz pire-krumpir, rižu ili tjesteninu.

Autor:7dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.