
Sočni ćevapi: Autentičan okus koji zahtijeva malo pažnje
Ovo je neobična slastica kojom ćete iznenaditi svoje ukućane.
Sastojci za biskvit:
340 g na sitno naribane
100 g sitno sjeckanih oraha
260 g glatkog brašna
1 žličica sode bikarbone
1 i ½ žličica praška za pecivo
prstohvat soli
200 g smeđeg šećera
1 i ½ žličica cimeta
4 jaja
240 ml ulja
2 žličice arome vanilije
Sastojci za kremu:
250 g skute ili krem-sira
250 ml vrhnja za šlag
jedna mahuna vanilije ili žlica ekstrakta vanilije
100 g šećera u prahu
Priprema:
Pećnicu zagrijte na 180°C, a posudu za pečenje premažite maslacem i pospite brašnom.
Pjenasto izmiksajte jaja sa smeđim šećerom pa dodajte vaniliju i ulje. Brašno pomiješajte s cimetom, solju, praškom za pecivo i sodom bikarbonom, prosijte i dodajte smjesi. Na kraju umiješajte naribanu mrkvu i nasjeckane orahe.
Smjesu izlijte u posudu za pečenje i ravnomjerno rasporedite. Pecite 25-30 min. na 180°C (provjera čačkalicom, ako izađe čista, kolač je gotov). Izvadite da se ohladi dok pripremate kremu.
Sir, šećer i sjemenke iz mahune vanilije (mahunu prerežite uzdužno na pola pa tupom stranom noža istružite sjemenke) izmiksajte u jednoličnu smjesu.
U to ulijte vrhnje za šlag pa sve zajedno izmiksajte dok ne postane lijepa, gusta krema. Ohladite do korištenja.
Hladni kolač ukrasite kremom od sira
Sočni ćevapi: Autentičan okus koji zahtijeva malo pažnje
Zapečene palačinke s malinama i sirom: Omiljena slastica na malo drugačiji način
Iskoristite vikend za pripremu domaćeg pekmeza od tri vrste voća
Pažljivo pripremljena punjena pureća prsa oduševit će svakog gosta