
Kruh od kestena: Kulinarski užitak jeseni
Zamislite svaki zalogaj ovog nevjerojatnog deserta kao putovanje kroz čarobni svijet čokolade. Mekan i svilenkast čokoladni mousse neće samo zadovoljiti sladokusce, već će ih i oduševiti.
Sastojci:
200 g tamne čokolade (najmanje 70 % kakaa)
1 šalica slatkog vrhnja
2 žlice šećera
3 jaja
prstohvat soli
Priprema:
Otopite tamnu čokoladu na pari ili u mikrovalnoj pećnici. Pazite da se ne otopi previše i povremeno miješajte dok ne postane glatka. Razdvojite bjelanjke i žumanjke u dvije zdjele. U zdjelu sa žumanjcima dodajte otopljenu čokoladu i dobro promiješajte. U zdjelu s bjelanjcima dodajte prstohvat soli i šećer. Miksajte bjelanjke dok ne postanu čvrsti i sjajni. Pažljivo dodajte tučene bjelanjke u smjesu čokolade i žumanjaka te nježno promiješajte dok se sve ne sjedini. U drugoj zdjeli umutite slatko vrhnje dok ne postane čvrsto. Dodajte umućeno slatko vrhnje u smjesu čokolade i bjelanjaka i nježno promiješajte da se sve sjedini. Čokoladni mousse prelijte u čaše i stavite u hladnjak najmanje dva sata da se stegne. Poslužite hladno, po želji s tučenim vrhnjem ili svježim voćem.