Popečci s mladim lukom: Zdrava namirnica podiže svako jelo
ČOKOLADNE KOCKE S MARELICAMA: Najbolja slastica za duge vruće ljetne dane
Rijetki su oni koji ovoj poslastici mogu odoljeti.
Sastojci:
- 4 jajeta (odvojiti bjelanjke i žumanjke)
- 160 g šećera
- 160 g maslaca
- 200 g otopljene čokolade
- 120 g oštrog brašna
- 1 žličica praška za pecivo
- mrvica soli
- teglica džema od marelica
- 100 g čokolade za kuhanje
- 50 g maslaca
Priprema:
Nakon što ste žumanjke izmiksali sa šećerom, dodajte maslac koji je bio na sobnoj temperaturi i ponovno miksajte. U smjesu dodajte čokoladu otopljenu na pari (možete je otopiti i u mikrovalnoj pećnici).
U posebnoj posudi pomiješajte suhe sastojke: brašno, prašak za pecivo i malo soli te ih dodajte u čokoladnu smjesu. Sve dobro promiješajte. Sada izmiksajte bjelanjke u čvrst snijeg i umiješajte ih u prvu smjesu.
Smjesu izlijte u pobrašnjen kalup i pecite na 180 °C 30-40 minuta. Čačkalicom provjerite je li biskvit pečen. Kad se ispeče i ohladi, premažite prokuhanom marmeladom od marelica.
Stavite u hladnjak. Ohlađeni kolač prelijte čokoladnom glazurom i stavite ponovno u hladnjak da se sve stvrdne.