fbpx
7dnevno

ČOKOLADNA TORTA S BOROVNICAMA: Sočna, neodoljiva i efektna slastica

Autor: 7dnevno

Tražit ćete repete.

Sastojci:

175 g suhih smokava
150 g mekih zobenih pahuljica
150 g mljevenih badema
75 g zamrznutih borovnica
100 g čokolade za kuhanje
300 ml kreme za šlag
1 vrećica vanilin šećera
100 g želea od bobica
prstohvat soli

Priprema:

Prepolovite suhe smokve i omekšajte ih u toploj vodi najmanje 15 minuta. Pomiješajte zobene pahuljice, bademe i prstohvat soli.

Ocijedite smokve te ih malo istisnite.

Mješavinu s pahuljicama i smokve u tri porcije izmiksajte dok ne dobijete ljepljivu smjesu. Zatim dobivenu smjesu stavite u posudu i zamijesite tijesto. Obložite prozirnom folijom pravokutni kalup za pitu (21×29 cm), stavite smjesu, lagano pritisnite i oblikujte.

Stavite biskvit u hladnjak da odstoji 30 minuta.




Odmrznite borovnice, razmrvite čokoladu na komade te je rastopite u posudi uronjenoj u toplu vodu.
Izvadite biskvit iz kalupa, otklonite foliju te premažite biskvit rastopljenom čokoladom. Stavite u hladnjak na sat vremena da se stvrdne.

Umutite kremu za šlag i vanilin šećer. Dobivenu kremu ravnomjerno raspodijelite po čokoladnom biskvitu. Ugrijte žele u lončiću, sklonite s vatre i umiješajte borovnice. Ostavite da se hladi oko 15 minuta pa raspodijelite po kremi.

Autor:7dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.