Pinterest

ČOKOLADNA TORTA S BOROVNICAMA: Savršena ljetna slastica koja se ne peče!

Autor: Zlatko Govedić

Ova poslastica idealna je za vruće ljetne dane.

Sastojci:

175 g suhih smokava

150 g mekih zobenih pahuljica

150 g mljevenih badema

75 g zamrznutih borovnica

100 g čokolade za kuhanje




300 ml kreme za šlag

1 vrećica vanilin šećera

100 g želea od bobica




1 prstohvat soli

Ovo je najzdraviji prilog uz ručak! Salata bogata vodom, mastima, bjelančevinama, ugljikohidratima, vitaminima i mineralima

Priprema:

Prepolovite suhe smokve i omekšajte ih u toploj vodi najmanje 15 minuta. Pomiješajte zobene pahuljice, bademe i prstohvat soli.

Ocijedite smokve, te ih malo istisnite.

Mješavinu s pahuljicama i smokve u tri porcije izmiksajte dok ne dobijete ljepljivu smjesu. Zatim, dobivenu smjesu stavite u posudu i zamijesite tijesto. Obložite prozirnom folijom pravokutni kalup za pitu (21 x 29 cm), stavite smjesu, lagano pritisnite i oblikujte.

Stavite bskvit u hladnjak da odstoji 30 minuta.

Odmrznite borovnice, razmrvite čokoladu na komade, te je rastopite u posudi uronjenoj u toplu vodu.

Izvadite biskvit iz kalupa, otklonite foliju, te premažite biskvit rastopljenom čokoladom. Stavite u hladnjak na sat vremena da se stvrdne.

Umutite kremu za šlag i vanilin šećer. Dobivenu kremu ravnomjerno raspodelite po čokoladnom biskvitu. Ugrijte žele u lončiću, sklonite s vatre i umiješajte borovnice. Ostavite da se hladi oko 15 minuta, pa raspodijelite po kremi.

Autor:Zlatko Govedić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.