Recept star više od 100 godina: Pripremite savršenu pincu za Uskrs
ČOKOLADNA TORTA S BOROVNICAMA: Savršena ljetna slastica koja se ne peče!
Ova poslastica idealna je za vruće ljetne dane.
Sastojci:
175 g suhih smokava
150 g mekih zobenih pahuljica
150 g mljevenih badema
75 g zamrznutih borovnica
100 g čokolade za kuhanje
300 ml kreme za šlag
1 vrećica vanilin šećera
100 g želea od bobica
1 prstohvat soli
Priprema:
Prepolovite suhe smokve i omekšajte ih u toploj vodi najmanje 15 minuta. Pomiješajte zobene pahuljice, bademe i prstohvat soli.
Ocijedite smokve, te ih malo istisnite.
Mješavinu s pahuljicama i smokve u tri porcije izmiksajte dok ne dobijete ljepljivu smjesu. Zatim, dobivenu smjesu stavite u posudu i zamijesite tijesto. Obložite prozirnom folijom pravokutni kalup za pitu (21 x 29 cm), stavite smjesu, lagano pritisnite i oblikujte.
Stavite bskvit u hladnjak da odstoji 30 minuta.
Odmrznite borovnice, razmrvite čokoladu na komade, te je rastopite u posudi uronjenoj u toplu vodu.
Izvadite biskvit iz kalupa, otklonite foliju, te premažite biskvit rastopljenom čokoladom. Stavite u hladnjak na sat vremena da se stvrdne.
Umutite kremu za šlag i vanilin šećer. Dobivenu kremu ravnomjerno raspodelite po čokoladnom biskvitu. Ugrijte žele u lončiću, sklonite s vatre i umiješajte borovnice. Ostavite da se hladi oko 15 minuta, pa raspodijelite po kremi.
ZADNJE VIJESTI
Bogata salata s pečenom tikvicom: Savršena kombinacija svježine i hrskavosti
Pohani sir s marmeladom od brusnice: Spoj okusa koji oduševljava
Započnite tjedan uz smoothie od borovnica i bademova mlijeka: Sve što vam treba u jednoj čaši