fbpx
7dnevno

Ćevapi u umaku s češnjakom: Tajna je u pravoj kombinaciji začina

Autor: 7dnevno

Odlični, sočni i malo drugačiji ćevapi

Sastojci:

200 g mljevenog mesa
1 mala glavica luka
1 glavica češnjaka
mljevena paprika
papar
sol

Sastojci za umak:

1 žlica brašna
ulje
100 ml mlijeka (ili 1 žlica kiselog vrhnja)
voda za dolijevanje
suhi začini
papar
peršin

Priprema:

Luk sitno isjeckajte pa dodajte pola nasjeckanog češnjaka i ubacite u meso. Dodajte malo papra, soli i mljevene paprike. Sve dobro izjednačite. Tavu zalijte uljem, dodajte brašno i nasjeckani češnjak pa sve fino popržite.




Dodajte mlijeko (i/ili kiselo vrhnje) i dolijevajte vodu uz neprestano miješanje da se umak ne zgruda. Napravite rjeđi umak. Ubacite malo suhih začina i papra.

U manju posudu za pečenje 25×15 cm ulijte umak. Oblikujte ćevape i rasporedite ih po posudi.

Pecite u pećnici oko pola sata na 250 stupnjeva.




Autor:7dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.